Download de Pride Guide hier:

www.marketingschmarketing.nl/pride-guide-2024

Het is onze missie met Marketing Schmarketing om de wereld van merkcommunicatie minder plat en eenzijdig te maken. Zodat meer mensen zich herkennen in de verhalen die merken vertellen. Dat marketing een fijne prikkel is. Interessant, en vermakelijk. En vooral, zodat merkcommunicatie een positieve invloed heeft op hoe mensen zich gedragen, voelen en tot elkaar verhouden.

Met deze Pride Guide wil ik helderheid scheppen en inzicht geven in hoe bedrijven een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de regenbooggemeenschap en daarmee aan een meer gelijkwaardige en veiligere maatschappij. Ook vind je in deze gids waarom het aantrekkelijk kan zijn om als merk tijdens Pride je stem te laten horen.

Foto door Micklin Korsuize

Meer inclusie gaat niet over het aftikken van hokjes, maar over openstaan voor wat mensen komen brengen vanuit wie ze echt zijn. Queer mensen zijn multidimensionale mensen, met vaak een heel ontwikkeld gevoel van wie ze zijn en waar ze behoefte aan hebben. Deze gids laat zien dat je niet bang hoeft te zijn voor die uitgesproken visie, maar dat je ervoor open kunt staan.

Ik hoop dat deze Pride Guide je activeert om als organisatie met Pride aan de slag te gaan. Ook hoop ik dat deze guide je helpt om inclusiever te werk te gaan, in zowel externe campagnes als interne  communicatie. Als we verandering omarmen, uit onze comfortzones durven te stappen en ons uitspreken zorgen we dat meer mensen gezien, gehoord en gewaardeerd worden. Niet alleen tijdens Pride, maar het hele jaar door.

x Vera